Menu
Your Cart

ANIMEX Foley Катетър Двупътен Урологичен № 22

ANIMEX Foley Катетър Двупътен Урологичен № 22
ANIMEX Foley Катетър Двупътен Урологичен № 22
1.78€
Ex Tax: 1.49€
  • Наличност: 10
  • Модел: ANIMEX Foley 2Way № 22
  • Тегло: 0.10kg
  • SKU: ANIMEX Foley 2Way № 22
  • MPN: ANIMEX Foley 2Way № 22

Стерилност: Стерилността е гарантирана, освен ако целостта на опаковката е нарушена. Само за лична употреба. Не стерилизирайте отново.

Внимание: Не използвайте мехлеми или лубриканти  на органична основа. Те може да увредят катетъра и да причинят разкъсване на балона.

Най-често използваният уретрален катетър е двупосочният катетър Foley, който се състои от канално тяло (тръба за източване на урина и една за надуване и обезвъздушаване на балона), кръгъл накрайник на балон, който да го задържи на място, и два отводнителни отвора в краищата на балона.

Балонът държи катетъра на място и обикновено се пълни с 10-15 мл течност.

След поставянето на катетера той се свързва с дренажен плик (колектор за урина).

Важно е да изберете правилния размер на катетър, въз основа на постигането на оттичане на урина с възможно най-малко нараняване на уретрата.

Двупътните катетри на Foley са изработени от силиконов латекс (силикон). Капакът на катетъра е широк, а страничните му отвори са гладки, за да не бъдат наранени по време на катетеризацията.

Важно е да се избере подходящ размер катетър с критерий за постигане извеждане на урина с минимални наранявания на уретрата.

Налични размери:

Катетри 2way Foley Ch.12

Катетри 2way Foley Ch.14

Катетри 2way Foley Ch.16

Катетри 2way Foley Ch.18

Катетри 2way Foley Ch.20

Катетри 2way Foley Ch.22


Write a review