66,00 лв.

ДЖИМА КАЛИПЕРОМЕТЪР / GIMA FAT 1 SKINFOLD CALIPER

  • Производител: GIMA
  • Кат. номер: 8023279273441

Икономичен, но точен и точен детайл за професионална употреба, изработен в Италия. Измерванията на кожните гънки на  тялото въз основа на характеристиките, разработени от Tanner и Whitehouse:
- Натиск върху гънката: приблизително 10 g / mm2
- контактна повърхност на сгъвката: приблизително 6 х 11 мм

Цветните ленти, поставени в близост до скалата, позволяват едновременно сравняване на измерената стойност с референтни проценти, свързани с мъжете и жените. Тази информация е включена в ръководството, доставено с устройството, и улеснява тълкуването на стойностите.

Ако знаете процента на мазнините във вашето тяло, ще можете значително по-лесно да контролирате своето тегло. С информацията за процента на мазнините във вашето тяло лесно може да разберете кое сте правили правилно и кое - не. Всеки път, когато застанете на кантара, вие рискувате да видите подвеждащ резултат. Във вашия организъм може да има излишък от вода, или да се е увеличила мускулната маса - всичко това може да се приеме като "излишно тегло" и вие да се откажете от правилното хранене. Макар, че на практика масата на мазнините може и да е намаляла. Методът на калиперометрията е популярен по целия свят и достатъчно прост - трябва да се измери дебелината на кожните гънки на определени места от тялото с помощта на калипер (дебеломер, подобен на обикновен шублер). После, по получените резултати се изчислява сравнително лесно общото съдържание на мазнини в тялото. При правилно направени измервания, грешката не надвишава 4-5%
- +
Моля, изберете: