2,30 лв.

АНИМЕКС КАТЕТЪР ФОЛИЕВ ДВУПЪТЕН УРОЛОГИЧЕН /ANIMEX FOLEY CATHETER 2- WAY

  • Производител: ANIMEX
  • Кат. номер: FOLEY CATHETER 2- WAY

FOLEY CATHETER 2- WAY
Стерилност: Стерилността е гарантирана, освен ако целостта на опаковката е нарушена. Само за лична употреба. Не стерилизирайте отново.
Внимание: Не използвайте мехлеми или лубриканти  =на органична основа. Те може да увредят катетъра и да причинят разкъсване на балона.

Най-често използваният уретрален катетър е двупосочният катетър Foley, който се състои от канално тяло (тръба за източване на урина и една за надуване и обезвъздушаване на балона), кръгъл накрайник на балон, който да го задържи на място, и два отводнителни отвора в краищата на балона.

Балонът държи катетъра на място и обикновено се пълни с 10-15 мл течност.

След поставянето на катетера той се свързва с дренажен плик (колектор за урина).

Важно е да изберете правилния размер на катетър, въз основа на постигането на оттичане на урина с възможно най-малко нараняване на уретрата.


Двупътните катетри на Foley са изработени от силиконов латекс (силикон). Капакът на катетъра е широк, а страничните му отвори са гладки, за да не бъдат наранени по време на катетеризацията.
Важно е да се избере подходящ размер катетър с критерий за постигане извеждане на урина с минимални наранявания на уретрата.
Налични размери:
Катетри 2way Foley Ch.12
Катетри 2way Foley Ch.14
Катетери 2way Foley Ch.16
Катетери 2way Foley Ch.18
2-пътни Foley Ch20 катетри
Катетери 2way Foley Ch.22


- +
Моля, изберете: